Створення композиційних матеріалів з самофлюсівних сплавів і відхідних твердих сплавів та покриттів з них.

Суть проекту полягає в  розробці теоретичних та технологічних основ формування структури та властивостей композиційних матеріалів (КМ) та виробів і покриттів з них .

На експлуатаційні властивості композиційних матеріалів в значній мірі впливають властивості складових та їх взаємодія у процесі виготовлення виробів. Тому вивчалась взаємодія між складовими КМ з метою розробки принципів управління цими процесами і, як наслідок, отримання композиційних матеріалів і виробів з них з заданими властивостями. Вивчались процеси змочування та взаємодії розплавів самофлюсівного сплаву на основі заліза (СФЗ) з твердими сплавами (марки ВК, ТК, ТНМ та РЕЛІТу) і сталями та чавунами (ст. 08, ст.3, ст.45, 30ХВГ, сірий чавун СЧ35, білий чавун).  

Вивчені закономірності отримання товстошарових покриттів з розроблених КМ методом литва у форми та відцентровим литвом-просоченням. Запропоновані фізичні і математичні моделі цих процесів за допомогою яких можна оптимізувати умови виготовлення виробів та покриттів. Вивчені експлуатаційні властивості розроблених матеріалів залежно від їх складу та умов отримання.

З використанням отриманих даних розроблені проекти технологічних інструкцій по виготовленню виробів та товстошарових покриттів литвом у форми та відцентровим литвом.

За результатами роботи була розроблена конструкція та виготовлений діючий стенд по отриманню товстошарових покриттів на циліндричних поверхнях. Розроблена конструкція та виготовлений діючий стенд

Схема установки для виробування матеріалів на газоабразивний знос
ДолученняРозмір
Іконка PDF 2342-p.pdf342.71 КБ